Naast het ontwerpen van onze eigen collecties en het creëren van juwelen op vraag van de klant zijn wij ook gespecialiseerd in herstellingen, restauraties en transformaties van juwelen.

Sommige versleten juwelen zijn van zo een grote emotionele waarde dat we kunnen proberen om deze (deels) te behouden.

01

Juweelontwerp

In de coulissen van ons atelier creëren we al onze juweeltjes. Voor ons een echte speeltuin met oneindig veel mogelijkheden.
Het ontwerpen van juwelen doen wij op twee manieren.

1. In samenspraak met jou
​Het is niet altijd evident om een juweel te vinden dat 100% naar jouw zin is. Daarom maken wij dat voor jou! We luisteren graag naar jouw verhaal en zetten dit om in een uniek juweel.
​​
2. Onze eigen creaties
​In onze atelier zijn we steeds volop bezig met het ontwerpen van nieuwe juwelen. Niet alleen het esthetische aspect vinden we belangrijk, maar ook het praktische.

02

Upcycling & recycling

Heb je een juweel met sentimentele waarde (trouwringen van je ouders, stenen van je grootouders, communiejuweeltjes, juwelen van jouw afstuderen, carriëreswitch, geboorte,…) die je herwerkt wil zien?

Heb je geel goud maar verkies je wit, champagne of roze goud?

Denk je dat exclusiviteit steeds duur hoeft te zijn?

Heb je geen goud of net veel goud?

Wil je iets uniek voor die speciale gelegenheid?

Antwoord je “JA” op minstens één van deze vragen… Kom langs en laat je verrassen door de talloze mogelijkheden. Samen overleggen en een duidelijke prijsafspraak is zeker een must. Meestal rekenen wij op een afwerkingsperiode van een 6 à 8 tal weken.

Wij helpen je graag op weg!

03

Herstellingen & restauraties

Het herstellen van juwelen vraagt vakkundigheid.
Omdat elk juweel een eigen geschiedenis heeft is het telkens een uitdaging! Dat is ook waar we van houden. Juwelen aangekocht bij ons of elders worden steeds met de grootste zorg behandeld. Het is altijd leuk een mooi hersteld juweel terug te geven, “net als nieuw” glunderen onze klanten dan!
​​
stenen zetten / ringen vergroten of verkleinen / armbanden of kettingen inkorten of verlengen / solderen / restauratie van antieke juwelen / rhodiëren / graveren / poetsen en polijsten / parels knopen / en zoveel meer…

04

Aankoop oud goud

Sinds 1983 zijn wij specialist in de aankoop van oude juwelen. Bij elk stuk wordt professioneel het karaatgehalte en de juiste prijs bepaald aan de hand van de actuele goudkoers.

Ook hier is de vertrouwensrelatie van groot belang.

Ons jarenlang bestaan en ons lidmaatschap bij Ars Nobilis* biedt u alle zekerheid.

* Ars nobilis is het Belgisch overkoepelend orgaan die de hoogste kwaliteitseisen in de juweel- en uurwerkindustrie promoot en pleit voor het naleven van een ethische code. Haar leden-juweliers leven deze code na. U herkent hen aan het ‘Best Jewellerslabel’.

05

Taxatie

Wij maken graag voor u een schattingsverslag / inventaris op van uw juwelen.
Een prima tool bij een verdeling, diefstal, verzekering, …
Ook notarissen doen beroep op deze service.
Mits dit enige tijd in beslag neemt, rekenen wij hiervoor een vergoeding aan.

Graag vooraf afspraak maken aub.

06

Vintage juwelen

Wij hebben zelf een boontje voor oude juwelen.  Sommige juwelen zijn nog te mooi om te smelten en verdienen een tweede leven. Onze consumptiemaatschappij wordt hierdoor ook al een klein beetje beperkt.

Na een controle en professionele poetsbeurt komen de tweedehands juwelen in onze vintage etalage. Bekijk snel ons uitgebreid aanbod.

Hier zal je dan ook interessante koopjes met aantrekkelijke prijzen terug vinden….

Snel zijn is de boodschap!

Ontdek onze vintage selectie