+32 (0)53 78 43 98
Louis d'Haeseleerstraat 74, 9300 Aalst
info@goudsmidatelierclaessens.be
Vintage collectie

Ontdek hier ons aanbod vintage juwelen.
Limited edition ... weg = weg!

Vintage juwelen met een verhaal

Elk Vintage juweel in onze collectie heeft zijn eigen geschiedenis, zijn eigen verhaal.
Sommige juwelen zijn zo verfijnd afgewerkt in hun eigen stijl, dat ze te mooi zijn om te versmelten. Ze dragen een verhaal met zich mee dat niet verloren zou mogen gaan. Omdat er niet zoiets bestaat als erfgoed binnen de juwelensector, willen wij binnen goudsmidataelier Claessens toch die verantwoordelijkheid op ons nemen. Zo redden we prachtige stukken van de smeltkroes en denken we duurzaam. Op die manier dragen we ons steentje bij aan een circulaire economie.

Hip & uniek: Onze limited edition Vintage collectie

Hoewel alle juwelen van goudsmidatelier Claessens uniek zijn, hebben vintage juwelen nog een extra zeldzame gelaagdheid.
Dit maakt van elk stuk een limited edition. Weg is weg.

Duurzaamheid: Vintage juwelen zijn een duurzame keuze.

Als je kiest voor vintage en antieke juwelen krijg je niet enkel het esthetische en verhalende karakter van het juweel, maar zorg je ook voor een goeie daad aan de toekomst van onze planeet. Bij ieder stuk uit onze verzameling reduceer je de vraag naar vers ontgonnen materialen, een kleine stap met grootschalige impact voor het behoud van onze prachtige natuur en het terugdringen van schadelijke emissies.

Wij selecteren bewust welke vintage juwelen klaar zijn voor een herintroductie. Zo toon je aan dat mode en ecologisch bewustzijn hand in hand kunnen gaan.

Mocht een juweel toch nog enkele aanpassingen nodig hebben om een deel van je eigen verhaal tot te voegen, dan kunnen wij de mogelijkheden samen bekijken. Denk maar aan een eigen gravure op een vintage zegelring of een element uit een juweel van een erfenis.

Het vakmanschap van Goudsmidatelier Claessens

De liefde voor vintage juwelen ontstond al in het begin van goudsmidatelier Claessens, toen John en Mireille, onze Bonnie en Bompa, vintage juwelen opkochten en selecteerden voor verkoop. De vormgeving van het juweel droeg bij aan de waarde van het goud en dat gedachtegoed legde de basis voor wie wij vandaag zijn.

Na generaties zijn we erg sterk geworden in de selectie van waardevolle vintage juwelen. Schoonheid is van belang, maar ook de opbouw en het vakmanschap tonen de geschiktheid van vintage juwelen aan. Op die manier nemen we deel aan een circulaire economie die de overconsumptie van grondstoffen tegengaat en geven we bestaande juwelen een eervolle plaats in de mode van vandaag. Prachtige ontwerpen van toen worden gerestaureerd en vertellen als het ware hun verhaal opnieuw.

Vintage juwelen kopen?

Heb je zin om onze collectie vintage juwelen te verkennen? Op onze webshop vind je al heel wat stukken terug waar je ook het karakter van elk juweel kan ontdekken. Met vragen kan je zowel online als in onze winkel terecht en helpen we jou graag met de juiste keuze. Spring zeker eens binnen.

Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.
© 2024 Goudsmidatelier Claessens. All rights reserved. Web by pixelneuroot.