+32 (0)53 78 43 98
Louis d'Haeseleerstraat 74, 9300 Aalst
info@goudsmidatelierclaessens.be

Close collectie - Rouwjuwelen

Onze collectie “Close” rouwjuwelen bestaat uit fijne, subtiele hangertjes die met as van een dierbare gevuld kunnen worden.

Onze collectie van herinnerings- en rouwjuwelen

18 Karaats goud is puur en bestand tegen onzuiverheden en veroudering. Juist om die reden is goud het meest geschikt om herinneringen te bewaren, zodat je ze dicht bij je hebt wanneer ze het meest nodig zijn.

Rouwjuwelen zijn er om de herinnering van een geliefde bij je te dragen, maar ook heel wat andere herinneringen die voor jou krachtig of mooi zijn, kunnen we vereeuwigen in 18kt Geelgoud.

Rouwjuwelen

Onze collectie rouwjuwelen bieden troost, herinnering en een diep verbonden gevoel met een overleden dierbare. As, een geschreven gravure van jouw dierbare, een woord en een vingerafdruk, zijn enkele voorbeelden om voor eeuwig in goud te bewaren. 

Assen of bijvoorbeeld een haarlokje van een geliefde kunnen we in het juweel verwerken. Er zijn verschillende ontwerpen en mogelijkheden. Zowel een hangertje, armband als ring zijn mogelijk, want wij maken alles met de hand, waardoor we de juwelen geheel naar jouw wens kunnen vormen. 

Wil je dat de as zichtbaar is of wil je deze juist volledig verwerken in het goud? We ontvangen je graag om rustig de tijd te nemen een juist ontwerp te maken en advies te geven. Dit kan op momenten wanneer niemand in de winkel is, zodat je in alle rust je verhaal kan doen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Heb je een gouden familiestuk of een oud juweel (oud goud) van de overledene dat je wil laten omsmelten tot een rouwjuweel? Dat is zeker ook mogelijk. Zo keert de herinnering terug in een nieuw hersmeden en persoonlijk juweel.

De eindeloze ontwerpmogelijkheden en ecologische manier van hoe wij te werk gaan, onderscheidt ons van anderen en daar zijn we trots op. We geloven bij goudsmidatelier Claessens dat de kracht van een herinnering, tastbaar gemaakt in goud, de drager troost en kracht geeft. Daarom luisteren we graag – in alle discretie – naar jouw verhaal zodat we de essentie kunnen verwerken in een juweel dat steeds de mooiste herinneringen zal weerspiegelen.

Rouwjuwelen voor huisdieren

Ook jouw trouwe huisdieren kunnen herinnerd worden met een gouden hanger of ring. We kunnen een pootafdruk van jouw huisdier verkleinen naar een geschikt formaat en deze zorgvuldig graveren. Het is ook hier mogelijk om een beetje as of een haarlokje te verwerken met evenveel zorg en precieze. 

Herinneringsjuwelen

Herinneringen aan het strand van jouw huwelijksreis, water uit de nijl of zand uit de tuin van het huis waar je opgroeide… we verwerken een stukje van de verste, mooiste of meest betekenisvolle plekken in een juweel naar jouw wensen. Zo kan je de essentie van jouw herinneringen steeds bij je dragen. Zelfs op de meest donkere en regenachtige dagen, waar je ook bent.

Onze techniek

Om rouwjuwelen en herinneringsjuwelen te maken, gaan we zeer zorgvuldig te werk. We werken steeds met 18 karaat geel goud en verwerken met veel aandacht de toevoeging die jij wil laten verwerken. Ons goud is circulair en wordt ook professioneel gezuiverd. Kom gerust langs in ons atelier of maak en afspraak en dan nemen we de tijd om jou elke stap van dit toegewijd maakproces uit te leggen. We geven jou de ruimte en discretie die nodig is om jouw verhaal te doen.

Veelgestelde vragen over rouwjuwelen en herinneringsjuwelen

Heb je zelf goud, diamanten of stenen ter beschikking?

Heb je nog een oud sieraad liggen dat je geërfd hebt en wil je dit graag gebruiken voor het herinneringsjuweel? Wij kunnen deze herwerken/hersmeden tot jullie nieuwe ringen. (Enkel geel goud 18Kt.)

Kunnen we rouwjuwelen of herinneringsjuwelen bestellen in de webshop?

Op dit moment kun je rouwjuwelen nog niet direct vanuit onze webshop bestellen. 

Een persoonlijk bezoekje aan ons atelier biedt echter meer mogelijkheden en zo kunnen we in alle rust bespreken hoe het herinnering juweel er moet uitzien. Maak een afspraakje met ons, en dan zorgen wij ervoor dat jouw bezoek aan Goudsmidatelier Claessens een mooi moment wordt.

Met welke verschillende materialen werkt Goudsmidatelier Claessens?

Bij Goudsmidatelier Claessens zetten we in op kwaliteit en duurzaamheid. We werken dan ook uitsluitend met 18Kt. goud. 

Hoe maken we een afspraak bij jullie?

De makkelijkste manier om een afspraak in te plannen is via deze link naar onze kalender.

Kies hier de dag en het moment dat het beste past voor jullie. Daarnaast zijn we ook steeds telefonisch bereikbaar op het nummer 050/ 78.43.98 of je kunt een mailtje sturen.

Waar is Goudsmidatelier Claessens gelegen?

Je kunt ons terugvinden in de Louis d’Haeseleerstraat 74, en dat is net op de hoek met de Houtmarkt, in het bruisende Aalst. Hier bent je meer dan welkom in ons atelier.

Welk type rouwjuwelen en herinneringsjuwelen kunnen we kopen?

Wij verkopen enkel gouden juwelen in 18 karaat geelgoud. Andere edelmetalen zoals zilveren, witgouden rouwjuwelen en herinneringsjuwelen of palladium juwelen vervaardigen we niet.

Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.
© 2024 Goudsmidatelier Claessens. All rights reserved. Web by pixelneuroot.