Een stukje geschiedenis

 1. 1983

  Start van de zaak, gespecialiseerd in aan- en verkoop van oud goud, zilver en curiosa door padre familias Johan Claessens.

 2. 1987

  Echtgenote Mireille vervoegt hem.

 3. Begin jaren '90

  Dochters Isabelle en Caroline stappen na hun studies mee in de zaak… Evenzeer besmet met het ‘juwelenvirus’. Het gamma wordt uitgebreid met nieuwe juwelen van Italiaanse en Spaanse makelij.

   

 4. 2000

  Een eigen atelier in de winkel zorgt er voor dat herstellingen à la minute worden uitgevoerd… De klemtoon wordt steeds meer gelegd op ‘ons eigen werk’.

   

 5. 2007

  Het seriewerk dat je op iedere hoek van de straat vindt, wordt resoluut vervangen door eigen creaties. Tevens wordt de liefde voor het oude juweel meer aangewakkerd wat zich uit in een uitgebreide collectie tweedehands juwelen.

 6. 2012

  Chloë, reeds de derde generatie en dochter van Isabelle, vindt na haar studies ook de weg naar het atelier. De appel valt niet ver van de boom.

   

 7. 2020

  Met een team van gediplomeerde goudsmeden zijn wij een huis van vertrouwen waar je met een gerust hart je juwelen achter laat.

 8. 2021

  Ons Fréke vervolledigt het team!

Experten

Ons team

Chloë

Creëren, ontwerpen en knutselen boeit me sinds mijn kindertijd. Mooie schelpen verzamelen om er dan juweeltjes van te maken. Artistieke schilderijtjes maken als verjaardagsgeschenk voor mijn marraine (Caroline). Kortom het creatieve werd al van kinds af aan gestimuleerd en ontwikkeld. Ook uit de keuze van mijn universitaire opleiding bleek dat een bureaujob niet voor mij is weggelegd. Ik moest kunnen werken met mijn handen en dus koos ik voor een opleiding kinesitherapie, die ik na 5 leuke jaren afrondde. Nadien kozen mijn vriend en ik ervoor om voor twee jaar op wereldreis te gaan. We hebben tal van landen en culturen mogen ontdekken en veel van deze invloeden en ervaringen kan je dan ook terug vinden in mijn creaties. Ik hou van kleuren en mooie vormen. Het is een fantastisch gevoel en het geeft een enorme voldoening om van een klompje goud, een uniek en gepersonaliseerd juweel ambachtelijk te vervaardigen.

 • goudsmid – edelsmid
 • herstellen van juwelen
 • juweelontwerp
 • diamant evaluatie
 • wasbewerking

Caroline

Ik herinner me nog mijn eerste knutselboek gekregen van mijn ouders… Met wc rolletjes, ‘la vache qui rit’ doosjes en gekleurd papier ging ik aan de slag. Soms met enige frustratie, bijvoorbeeld wanneer ik ontdekte dat je bij het maken van een trekpop splitpunaises nodig had. Van hobbywinkeltjes zoals we ze vandaag kennen, was bijlange nog geen sprake (°1969). Enfin, toen werd mijn creatief brein geprikkeld… Voor de rest van mijn leven! Na mijn studies boekhouden en de ervaring nadien op de werkvloer (voor wie mij kent een zeer foute keuze), ben ik in Kortrijk aan de opleiding juweelontwerp begonnen. Ik voelde me opnieuw 8 jaar. Gelukkig als een kind! Ik heb een fantastische job!

 • goudsmid-edelsmid
 • herstellen van juwelen
 • restaureren antieke juwelen
 • juweel ontwerpen
 • stenen zetten
 • parels rijgen en knopen

Isabelle

Wanneer mensen vragen wat ik doe voor de kost, is mijn antwoord steevast “ik mag alle dagen mijn hobby, mijn passie uitoefenen”. Reeds als kleine meid keek ik geboeid toe hoe onze grootmoeder schelpjes tot figuurtjes omtoverde, breide, haakte, experimenteerde in de keuken,…

Daar werd de basis gelegd. Van haar leerde ik breien, naaien, stikken. Voor mij geen pop of uren televisie… Toen al moest ik mijn creatief ei kwijt. Toen ik na mijn regentaatsstudies, mijn ouders hielp in de juwelierszaak en ik de externe goudsmid aanpassingen zag doen aan onze juwelen, wist ik “dit is wat ik wil doen”.

Daarop volgden jaren van vervolmaking:

 • goudsmid-edelsmid
 • herstellen van juwelen
 • juweel ontwerpen
 • vervaardigen van juwelen in was
 • parels rijgen en knopen
 • diamant evaluatie
 • gemologie

Met deze bagage sta ik graag voor je klaar in de winkel. Samen zoeken naar het perfecte ontwerp met of zonder diamant en edelstenen.
Zus en dochter in het atelier voor het vervaardigen ervan… Het perfecte team.

Jeroen

Het is steeds leuk als mensen vragen naar mijn job want ik praat er graag over, en doe het ook zeer graag. Sinds ik klein was knutselde en maakte ik heel graag van alles. Ik heb nog zelf speelgoed gemaakt (zoals een houten zwaard). Dus toen ik het even moeilijk had met mijn eerste job dacht ik na over wat ik graag doe, en wat ik (volgens anderen) goed kan, wat dus maken en creëren bleek te zijn. Onder andere geïnspireerd door mijn grootvader, die juwelier-horlogemaker was, kwam ik uit op goudsmid. Ik begon met deze opleiding en toen viel alles op z’n plaats. Na de opleiding heb ik 2 jaar in een groot atelier gewerkt, en na mij verhuis naar Aalst (vanuit het verre West-Vlaanderen) kwam ik terecht bij de gezellige Claessens-familie. Best job ever!

Fre

Hoi, ik ben Fre, 22 jaar, nichtje van Chloe en dochter van Caroline.
 Dit jaar combineer ik mijn masterproef interieur architectuur (Sint Lucas Gent) met een intensieve dagopleiding goudsmid (Syntra Brussel). 
Op zaterdagen kom ik een handje helpen in het atelier/winkel, en zet mijn oren en ogen wagenwijd open… Enorm veel goesting om te leren van de beste 😉

Tijdens mijn opleiding (*) heb ik onder meer geleerd om anders te leren kijken naar ‘de dingen’, out of the box in het kwadraat te denken, aan te lopen tegen deadlines en om te gaan met opbouwende kritiek. Hiermee kan ik, samen met mijn eigen specifieke creativiteit,  de komende jaren ongetwijfeld een meerwaarde bieden in het reeds sterke ’team Claessens’ van vandaag.

Waar ik veel minder goed in ben?
 Tekstjes schrijven zoals deze 😉 In mijn vrije tijd vind ik het heel plezant om te reizen zonder eindbestemming.  Wildkamperen vind ik de max! (allicht nog een restantje van mijn scoutsjaren)

Tussen alle drukte breng ik bezoekjes aan mijn liefste grootouders, en breng ik quality time door met vrienden en mijn lief.
Ik kijk er erg naar uit om ook jullie beter te leren kennen..
tot binnenkort!

Fre

(*)…Hier ben ik voor het eerst in contact gekomen met juweelontwerp.
 Ik vertaalde het design van de Aalsterse interieur architect/meubelmaker Pieter De Bruyne (1931-1987) in een mini collectie ringen, ketting en oorjuweel.
 Minimalistische vormen en lijnen…daar waar ik van hou!
Soon available in store 🙂